تعمیر، رگلاژ و تنظیم درب ضد سرقت + 5 روش رفع صدای درب ضد سرقت

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. تعمیر، رگلاژ و تنظیم درب ضد سرقت + 5 روش رفع صدای درب ضد سرقت

اجزای مختلف درب ضد سرقت ازجمله لولاها، قفل، روکش، لنگه درب و همه اجزایی که در حرکت نقش دارند، می‌تواند منجر به خارج شدن درب از رگلاژ و در نتیجه نیاز به تعمیر و رگلاژ درب ضد سرقت گردند.

به طور کلی، درب ضد سرقت خانه شما به یکی از دلایل زیر ممکن است نیاز به تعمیر و رگلاژ پیدا کند:

  • خراب شدن قفل درب ضد سرقت (که می‌تواند به دلایل مختلفی ازجمله تلاش سارقین برای ورود به خانه شما باشد.)
  • خراب شدن و شکستن لولای درب (که ممکن است به دلایل مختلف از جمله ضعیف بودن لولاهای در، زنگ‌زدگی، نشستن گردوغبار بر روی لولا و موارد مشابه ایجاد شود.)
  • خارج شدن درب ضد سرقت از رگلاژ و ایجاد مشکل در باز و بسته شدن در و یا ایجاد سروصدا در هنگام باز و بسته شدن لنگه درب (که ممکن است به دلایل مختلفی از جمله نشست ساختمان نوساز و یا وارد کردن فشار زیاد بر درب باشد.)
  • آسیب دیدن روکش درب ضد سرقت

انواع اقدامات برای تعمیر درب ضد سرقت

  • تعمیر، رگلاژ و تنظیم درب ضد سرقت
  • تعمیر و یا تعویض قفل/مغزی قفل درب ضد سرقت
  • تعمیر روکش درب ضد سرقت
  • تعویض و تعمیر یراق‌آلات درب های ضد سرقت
  • رفع صدای درب ضد سرقت
  • تعمیر و تعویض چشمی و دستگیره درب ضد سرقت

تنظیم درب ضد سرقت ترک، ایرانی و چینی

فرق ندارد که درب ضد سرقت ترک در خانه شما نصب شده باشد یا درب ضد سرقت ایرانی و یا نوع چینی. به هر صورت، تعمیر و رگلاژ درب ضد سرقت لازم است توسط یک فرد متخصص انجام شود. چرا که دانستن تعداد، جای قرارگیری و فاصله لولاهای درب بسیار مهم است. عدم اطلاع کافی در این زمینه می‌تواند منجر به آسیب جدی به درب شود. چرا که تنها نقطه اتصال لنگه‌ درب ضد سرقت به چهارچوب همین لولاهاست.

تعمیر درب ضد سرقت | تنظیم درب ضد سرقت

برای رگلاژ درب ضد سرقت، تعمیرکار باید تمامی اجزا و یراق‌آلات را ازجمله لولا به خوبی بررسی کند. ممکن است برای رگلاژ نیاز باشد که یک لولای کمکی به در اضافه شود و یا از واشرهای مخصوص استفاده شود.

در رگلاژ درهای ضد سرقت، نکات و فاکتورهای مهمی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد. بنابراین، به طور کلی تعمیر این درب‌ها بدون کمک متخصص پیشنهاد نمی‌شود. اما در بین انواع درب ضد سرقت، رگلاژ درهای ایرانی ساده‌تر است و پچیدگی کمتر دارد.

تعمیر درب ضد سرقت چینی بسیار پیچیده و دشوار است. عموماً برای تعمیر این نوع درب، نیاز به تعمیر و جوشکار به صورت همزمان برای جابه‌جایی و نصب لولاها خواهید داشت.

اما در واقع نکته مهم درخصوص رگلاژ درب ضد سرقت، پیدا و پنهان بودن لولاهاست. در صورتی که لولاها از هر دو طرف پنهان باشند، بدیهی است که تعمیر درب ضد سرقت نیز سخت‌تر خواهد بود و انجام آن نیازمند یک تعمیرکار حرفه‌ای است.


نکاتی جهت پیشگیری از نیاز به تعمیر و رگلاژ درب ضد سرقت

  • قفل و لولای درب را به صورت دوره‌ای روغن‌کاری کنید.
  • روکش درب را هر چند وقت یک‌بار با یک دستمال نم‌دار تمیز و نرم پاک کنید.

برای رفع صدای درب ضد سرقت خودتان دست به کار شوید

صدای درب ضد سرقت در هنگام باز و بسته شدن می‌تواند آزاردهنده باشد. کما این که، در صورتی که در هنگام باز و بسته درب ضد سرقت، صدای غیرطبیعی به گوش می‌رسد، می‌تواند نشان‌دهنده وجود مشکلی در اجزای تشکیل دهنده درب ضد سرقت باشد. بنابراین، در صورتی که چنین صدایی به گوشتان خورد، آن را جدی بگیرید تا هزینه‌های تعمیر درب ضد سرقت را در آینده کاهش دهید.

در این بخش قصد داریم راهکارهایی برای رفع صدای درب ضد سرقت به شما ارائه دهیم.

با ما همراه باشید.

راهکارهای رفع صدای درب ضد سرقت

صدای جیرجیر درب ضد سرقت ممکن است ناشی از گردوغبار یا زنگ‌زدگی در قسمت لولا باشد. برای از بین بردن صداهای نامطلوب هنگام باز و بسته شدن درب ضد سرقت و نیز گیر كردن درب ضد سرقت هنگام باز و بسته كردن به صورت کلی دو راهکار وجود دارد:

  1. روغن‌کاری بدون درآوردن میخ لولای درب؛
  2. درآوردن میخ لولا و تمیز کردن آن.

در هنگام انجام این کارها مراقب باشید تا از آسیب رساندن به درب و یا صدمه دیدن به خودتان جلوگیری کنید.

روغن کاری درب ضد سرقت

اگر صدای جیرجیر درب ضد سرقت شما را کلافه کرده است و در باز و بسته کردن درب هم دچار مشکل شده‌اید، اولین و ساده‌ترین راهکار، روغن کاری لولای درب ضد سرقت است. برای این کار می‌توانید میخ لولا را از آن خارج کنید. اما راهکار ساده‌تر این است که تلاش کنید بدون درآوردن میخ لولا، روغن را به داخل لولا بریزید. البته می‌توانید از اسپری‌های روان‌کننده هم استفاده کنید. این کار باعث طولانی شدن عمر مفید درب ضد سرقت نیز می‌شود.

روغن کاری درب ضد سرقتبرای این کار کافی است با مراجعه به ابزارفروشی‌ها، روغن مناسب برای نرم شدن لولای در تهیه کنید. این روغن در واقع همان روغن موتور ماشین یا موتور سیکلت است. همچنین می‌توانید از روغن چرخ خیاطی استفاده کنید.

بعد از این که روغن روان‌کننده را با وسیله‌ای مناسب داخل لولای ریختید یا اسپری کردید، لازم است درب را چندین بار باز و بسته کنید تا روغن به خوبی به داخل لولا برود.

مراقب باشید که روغنی که به لولا می زنید، چکه نکند. برای این کار می‌توانید از یک پارچه کمک بگیرید.

نکته مهم: اگر روغن مناسب پیدا نکردید، می‌توانید از روغن‌های نباتی یا روغن‌های سرخ‌کردنی آشپزی هم استفاده کنید. البته ممکن است به زودی دوباره صدای جیرجیر درب خانه بلند شود!

درآوردن میخ لولای درب ضد سرقت

اگر با روغن‌کاری بدون درآوردن میخ لولا، موفق به از بین بردن صدای جیر جیر درب نشدید، لازم است میخ لولای درب را دربیاورید. این کار را با احتیاط زیادی انجام دهید تا در از رگلاژ خارج نشود و به خودتان هم آسیب نزنید.

برای درآوردن میخ لولای درب، با یک انبردست بلند، آن را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا دربیاید. در این مرحله مراقب باشید که لولا لیز نخورد، چرا که ممکن است باعث آسیب به دستتان شود. همچنین می‌توانید با کمک یک چکش و میخ نیز تلاش کنید میخ لولا را دربیاورید.

درآوردن میخ لولای درب ضد سرقت

مهم: بعد از درآوردن میخ لولا، درب ضد سرقت دیگر به چهارچوب متصل نخواهد بود. بنابراین، علاوه بر این که مراقب باشید در روی خودتان نیفتد و هم صدمه نبیند، به آرامی آن را برداشته و به دیوار تکیه دهید.

بعد از درآوردن میخ لولا می‌توانید یکی از کارهای زیر را انجام دهید:

1. میخ لولا را گریس‌کاری و یا روغن‌کاری کنید. به عنوان جایگزین گریس و روغن هم می‌توانید از روغن‌های آشپزی استفاده کنید. سپس میخ را به سر جای خود برگردانده و با یک دستمال، اصافه گریس یا روغن را تمیز کنید. این کار اهمیت زیادی دارد؛ چرا که چکیدن روغن بر روی درب ممکن است منجر به خراب شدن رنگ درب ضد سرقت بشود.

2. میخ لولای درب ضد سرقت را با سیم ظرفشویی بشویید تا تمیز شود. خوردگی، زنگ‌زدگی و کثیفی‌های لولا با این روش از بین می‌رود؛ در صورتی که روغن‌کاری نمی‌تواند این مورد را رفع کند. برای رفع بهتر زنگ‌زدگی و کثیفی‌های لولای درب بهتر است از پودرهای شوینده نیز به همراه سیم ظرفشویی استفاده کنید.

تعمیر درب ضد سرقت

بعد از شستن لولای درب آن را خوب خشک کنید و سپس در جای خود قرار دهید و مطابق آن‌چه که در بالا گفته شد، روغن‌کاری کنید. این کار کمک می‌کند تا لولای درب بهتر عمل کند.

3. به جای شستن با سیم ظرفشویی، می‌توانید به لولا سمباده بزنید تا خوردگی و کثیفی‌ها از بین برود و تمیز شود.

4. یک راهکار دیگر برای رفع صدای درب ضد سرقت این است که بعد از این که میخ لولا را درآوردید؛ بر روی آن پارافین (شمع آب‌شده) بریزید. سپس آن را در جای خود قرار داده و درب را چند بار باز و بسته کنید تا نرم شود. هر نوع شمعی برای این کار مناسب است و نیازی نیست که شمع/پارافین به‌خصوصی تهیه کنید.

بعد از این که شمع را گرما دادید و پارافین مایع تهیه کردید، آن را به آرامی بر روی میخ لولای درب بریزید. سپس میخ لولا را در جای خود قرار داده و بین 5 تا 10 دقیقه، در را باز و بسته کنید.

5. به جای شمع می‌توانید از صابون جامد هم استفاده کنید. بدین صورت که پس از درآوردن میخ لولا، روی آن صابون بزنید؛ سپس میخ را در جای خود قرار دهید و در را چند بار باز و بسته کنید.

نکته: وقتی میخ لولا را درآوردید، بد نیست بررسی کنید که میخ کج نشده باشد. ممکن است دلیل سروصدای درب همین باشد. برای این کار کافی است میخ لولا را بر روی یک سطح صاف بغلتانید. در این صورت، اگر میخ کج باشد، قابل تشخیص خواهد بود.

اگر میخ لولا کج بود، آن را روی زمین سیمانی گذاشته و با چکش صاف کنید. البته ممکن است این روش مؤثر نباشد که در آن صورت لازم است نسبت به تعویض لولا اقدام کنید.

مهم: در صورتی که لولای درب ضد سرقت پنهان باشد، انجام کارهای فوق امکان‌پذیر است. در صورتی که لولاها هم از داخل و هم از خارج پنهان باشد، بهتر است برای انجام این کار از یک متخصص کمک بگیرید.

فیلم آموزش رگلاژ درب ضد سرقت

در ویدئوی زیر روش از بین بردن صدای درب ضد سرقت را خواهید دید:

    
        
    
           

تعویض و تعمیر مغزی قفل درب ضد سرقت

آموزش تعویض مغزی قفل درب ضد سرقتدرب ضد سرقت به طور معمول دارای دو قفل است: 1. قفل اصلی و 2. قفل شب‌بند.

در صورتی که قفل درب خراب شد، برای تعویض مغزی درب ضد سرقت، خودتان می‌توانید دست به کار شوید. کافی است مراحلی که در مطلب زیر در این خصوص در مطلب زیر گفته شده را گام به گام طی کنید: تعویض مغزی قفل درب ضد سرقت

تعمیر روکش درب ضد سرقت

برای سالم نگه داشتن روکش درب ضد سرقت و افزایش طول عمر آن، هر چند وقت یک بار با یک دستمال نم‌دار سطح آن را تمیز کنید. این کار به شما کمک می‌کند که تا چند سال نیازی به تعمیر روکش درب ضد سرقت پیدا نکنید.

اما اگر روکش درب ضد سرقت به هر دلیلی صدمه دید، در اغلب موارد لازم است نسبت به تعویض روکش درب ضد سرقت اقدام کنید. اگر جنس رویه درب ضد سرقت از چوب طبیعی باشد، امکان تعمیر آن وجود دارد. اما روکش‌هایی مانند رویه PVC و یا ملامینه قابل تعمیر کردن نیستند.

برای جلوگیری از آسیب به روکش درب ضد سرقت نباید:

  • برای تمیز کردن سطح روکش درب ضد سرقت از شلنگ آب و یا آب فشار قوی استفاده کنید.
  • از مواد شیمیایی غلیظ و یا دستمال‌های زیر و خشن برای تمیز کردن درب استفاده کنید، چرا که به روکش درب آسیب جدی می‌رساند؛ تنها استفاده از مواد خنثی‌کننده و تمیزکننده خاص برای تمیز کردن روکش درب ضد سرقت مناسب است.
  • هنگام باز و بسته کردن درب مراقب باشید تا دسته کلید شما به رویه درب ضد سرقت آسیب نزند.

به عنوان نکته پایانی تأکید می‌کنیم که برای تعمیر و رگلاژ درب ضد سرقت از یک متخصص کمک بگیرید. اگر چه بسیاری اقدامات برای رفع صدای درب ضد سرقت می‌تواند توسط خودتان انجام شود، اما تعمیرات عمده نیازمند دانش لازم است. در غیر این صورت ممکن است رگلاژ در منجر به صدمه دیدن درب و نیز خود شما شود.

این مطلب یک مقاله آموزشی است و درب ضد سرقت آوین خدمات تعمیر درب ضد سرقت ارائه نمی‌دهد.

3.2/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست